Gemlikde Kanal Tedavisi

Bursa Gemlikde Kanal Tedavisi

Bursa Gemlik Diş Kliniğin de kanal tedavisi enfekte olmuş veya çürümüş dişleri onararak kurtarmak için kullanılan bir tedavi yaparız. Kanal tedavisi sırasında dişin sert dokusunun içindeki kök kanalı adı verilen doğal boşluklar vardır. Yumuşak doku olan pulpa ile diş sinirini çıkarır, dişin içi temizleriz. Ardından açılan boşluk doldururuz. 

Dişte meydana gelen çürümeler zamanında tedavi edilmezse çürük derinlere doğru ilerler ve dişte bulunan sinirlerin iltihaplanmasına sebebiyet gösterir. Diş sinirlerinin iltihaplanması kişinin şiddetli diş ağrısı yaşamasına sebep olur.

Dişten çıkarılan diş siniri diş sağlığı ve işlevi için hayati önem taşımaz. Ancak kişinin şiddetli ağrı çekmesinin önüne geçer. Sadece sıcak ve soğuk algısı için kullanılan duyusal bir sinirdir. Eğer tedavi gerçekleştirilmezse dişi çevreleyen dokunun enfeksiyon kapmasıyla birlikte apseler oluşur.

Gemlik de Kanal Tedavisi Nasıl Olur?

Bursa Gemlik diş kliniği bir diş hekimimiz veya endodontist tarafından gerçekleştiririz. Bir endodontist diş pulpası veya sinirinin hastalıkları ve yaralanmalarının nedenleri, teşhisi, önlenmesi ve tedavisi konusunda uzmanlaşmış bir diş hekimidir.

Dişin durumuna ve gerçekleştirilecek prosedürün genişliğine göre uygun bir diş hekimi seçeriz.

Gemlik de kanal tedavisi ilk adım, kök kanallarının şeklini görür. Daha sonra bir röntgen filmi çekerek çevredeki kemiklerde herhangi bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığını belirtiriz.

Diş hekimimiz dişin yakınındaki alanı uyuşturmak için lokal anestezi kullanırız. Bazı vakalarda diş siniri öldüğü için anestezi gerekli olmayabiliyor. Fakat bir çok diş hekimi hastanın rahatlaması ve prosedürün daha düzgün uygulanması için bölgeyi uyuşturur. Tedavi sırasında o bölgeyi kuru ve tükürüksüz tutmak için dişin etrafına bir lastik tabakası yerleştiririz. Diş hekimimiz bunun ardından kök kanalına bir erişim deliği açar. Sonra bu delikten içerideki zararlı bakteriler, çürümüş sinir dokusu ile pulpa dişten çıkarırız. Temizleme işlemi kök kanal törpüleri kullanılarak gerçekleştiririz. Çapları giderek artan törpüler sırasıyla bu delik içine yerleştirilerek kullanılırız. Daha sonra kök kanallarının çeperlerini kazıyıp fırçalayarak temizlemek için diş boyunca çalışırız. Buradan çıkan mikro kalıntıları temizlemek için düzenli olarak su veya sodyum hipoklorit kullanırız. Dişin iç kısmı iyice temizlendikten sonra açılan delikleri kapatırız.